Saldējums – tas pats plombīrs, ko daudzi no mums dievināja savā bērnībā

Saldējums – tas pats plombīrs, ko daudzi no mums dievināja savā bērnībā

Vai dažus no mums ik pa brīdim nepārņem nostalģija pēc tās saldējuma “briketītes”, tā kantainā garduma, kas bērnībā šķita tik bezgala garšīgs? Varam padalīties ar recepti, lai atkal varētu nobaudīt šo gardumu.

SASTĀVDAĻAS:
  • iebiezinātais piens ar cukuru – 200 g
  • saldais krējums 33% - 500 ml
  • vafeļu plāksnes
PAGATAVOŠANA:
  • 30 minūtes pirms gatavošanas sākuma ieliekat saldētavā trauku, kurā gatavosiet saldējumu un miksera putojamās slotiņas.
  • Atdzesētajā traukā ielejiet saldo krējumu un putojiet ar maksimālo ātrumu, līdz tas kļūst biezs (apmēram 5 – 7 minūtes).
  • Pielejiet iebiezināto pienu un putojiet ar mazu ātrumu apmēram vienu minūti, lai piens sajauktos ar saldo krējumu.
  • Formā liekat vafeļu plāksni, pa virsu krējuma – kondensētā piena maisījumu un uzklājiet otru vafeļu plāksni.
  • Liekat saldētavā uz vismaz četrām stundām.
  • Izbaudiet bērnības garšu!

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Siera kūka

Siera kūka

SASTĀVDALAS PAMATNEI: 100g „Selgas” cepumu 1 ēdamkarote cukura 70g sviesta PAGATAVOŠANA: Sablendē cepumus, pievieno cukuru un sviestu, samīca; ar sveistu...

Lasīt visu rakstu

Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk