Saldie kraukšķīgie gurķi ziemai

Saldie kraukšķīgie gurķi ziemai

Ak, cik gan interneta ārēs var atrast ziemas krājumu pagatavošanas receptes! Un īpaši daudz recepšu ir gurķu pagatavošanai. Ej nu saproti, kuras no tā tiešām ir vērts izmēģināt? Teikšu uzreiz, recepte ko vēlos jums šodien piedāvāt, ir nestandarta – saldie kraukšķīgie gurķi ziemas krājumiem. Saldie gurķi? - jūs teiksiet. Jā, tie izdodas saldi un asi vienlaikus, ļoti piesātināti, un cik kraukšķīgi! Domāju, ikviens, kas pagaršos šos gurķīšus, būs sajūsmā! Un tā, pierakstām recepti!
SASTĀVDAĻAS:
  • Gurķi – 4 kg
  • Mārrutku lapas
  • Jāņogu un ķiršu lapas
  • Daži diļļu ziedi
  • Melnie pipari graudiņos – 56 gab.
  • Asie pipari – pēc garšas
  • Ķiploki – 10 daiviņas
Marinādei:
  • Ūdens – 4 litri
  • Sāls – 6 ēdamkarotes
  • Cukurs – 1,5 glāzes
  • 9% etiķis – 2 glāzes
PAGATAVOŠANA:
  • Gurķus aplejiet ar ūdeni, atstājiet uz 4 – 5 stundām. Tad rūpīgi noskalojiet.
  • Noskalojiet lapas, liekat burkas apakšā, tad liekat graudiņu piparus un aso piparu.
  • Tad pēc iespējas ciešāk kārtojiet burkā gurķus.
  • Uzvāriet ūdeni un ar to aplejiet gurķus. Atstājiet uz 15 minūtēm.
  • Kamēr gurķi burkā sildās, gatavojiet marinādi: ūdenī liekat cukuru, sāli, uzvāriet, pielejiet etiķi.
  • No gurķiem nolejiet ūdeni un aplejiet ar karsto marinādi, burkas aizvalcējiet.
  • Burkas apgāziet ar vākiem uz leju, sasedziet.
  • Ļaujiet, lai atdziest 2 – 3 dienas.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk