Sēņu zupa ar rīsiem un saldo krējumu

Sēņu zupa ar rīsiem un saldo krējumu

SASTĀVDAĻAS:
  • Vistu spārniņi (vai cita vistas gaļa – pēc izvēles) – 4 gab.
  • Olīveļļa (saulespuķu eļļa) – 2 ēdamkarotes
  • Šampinjoni – 400 gr
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Milti – 1 ēdamkarote
  • Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
  • Apaļie rīsi ( 1 tase)
  • Saldais krējums 2/3 glāzes
  • Lauru lapa
  • Sauja sakapātu svaigo pētersīļu
PAGATAVOŠANA:
  • Vistu spārniņus sagriežat uz pusēm (ja izmantojat kādu citu gaļu, tad gabaliņos).
  • Ielejiet katlā olīveļļu un apcepiet gaļu no abām pusēm.
  • Nomazgājiet un nomizojiet sīpolu un burkānu, sagriežat un liekat katlā.
  • Apcepiet kopā ar vistu desmit minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  • Sēnes nomazgājiet, nosusiniet un sagriežat šķēlītēs.
  • Liekat sēnes katlā un apcepiet, līdz pilnībā iztvaiko šķidrums un sēnes kļūst zeltainas (apmēram 10 – 12 minūtes).
  • Liekat katlā ēdamkaroti miltu, visu samaisiet.
  • Lejiet katlā saldo krējumu, samaisiet, Pieliekat sāli un piparus. Noskalojiet rīsus, liekat katlā un pielejat ūdeni, līdz zupas konsistencei.
  • Sautējiet apmēram 45 minūtes, tad pieliekat lauru lapu un pētersīļus, uzliekat vāku un atstājiet uz 10 – 15 minūtēm.
  • Pirms pasniegšanas katrā šķīvī ieberat vēl mazliet svaigus pētersīļus.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk