Lazanja – tā ir ideāla maltīte, ko pasniegt pusdienās vai vakariņās gada aukstajā laikā, jo tā ir garšīga un sātīga. Tās pagatavošanai nepieciešams pavisam nedaudz sastāvdaļu un mazliet jūsu laika.
KARTUPEĻU LAZANJA
Jums vajadzēs:- 3 lielus kartupeļus
- 3 – 4 ēdamkarotes olīveļļas
- Šķipsniņu sāls
- Šķipsniņu piparu
- 1/3 glāzes citronu sulas
- 340 g tofu siera
- Svaigas bazilika lapiņas
- 1 ēdamkarote kaltētas raudenes (oregano)
- 20g Parmezāna siera
- Mērcei (gatavojat pēc vēlēšanās):
- 1/2 tases olīveļļas
- Baziliks
- 2 daiviņas ķiploka
- Šķipsniņa sāls
- Šķipsniņa piparu
- Ūdens
- 20 g Parmezāna siera
PAGATAVOŠANA:
- Uzsildām cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
- Rikotas pagatavošanai blenderī sajaucam tofu sieru, olīveļļu, sāli, piparus, citronu sulu, baziliku un raudeni (oregano). Jāsanāk viendabīgai masai ar garšvielu gabaliņiem.
- Nomizojam kartupeļus un sagriežam plānās ripiņās.
- Ņemam dziļu taisnstūrveida karstumizturīgu trauku un vienā kārtā izliekam kartupeļus.
- Kārtai pa virsu lejam daļu rikotas maisījuma. Vienmērīgi izlīdzinām.
- Liekam otru kārtu ar kartupeļiem un atkal uzlejam rikotas maisījumu. Virsū atkal liekam kartupeļus, lejam rikotas maisījumu. Augšējā kārtā liekam kartupeļus.
- Trauku apsedzam ar foliju un liekam cepeškrāsnī uz 50 minūtēm.
- Noņemam foliju un cepam vēl 10 minūtes.
- Kamēr gatavojas lazanja, blenderī sajaucam sastāvdaļas mērcei: olīveļļu, baziliku, divas ķiploka daiviņas. Tad pievienojam sieru, sāli, piparus un atkal sablendējam. Pielejam mazliet ūdens.
- Izņemam lazanju no cepeškrāsns un ļaujam nedaudz atdzist.
- Pārlejam ar mērci.
Baudām gardo lazanju.