BIEZPIENA LAZANJA
Jums vajadzēs:- 500 g biezpiena
- 300 g cietā siera
- 2 olas
- 40 – 50 g sviesta
- Sausas lazanjas plāksnes
- 0,5 tējkarotes sāls
PAGATAVOŠANA:
- Sarīvējam sieru.
- Glāzē ielejam ūdeni un pieliekam pustējkaroti sāls.
- Biezpienam pievienojam divas olas un saputojam.
- Biezpiena masai pievienojam 5 ēdamkarotes sālītā ūdens.
- Pievienojam mīkstu sviestu.
- Pieliekam šķipsniņu sāls.
- Ņemam cepamo formu, tās dibenā izklājam foliju un iesmērējam to ar eļļu.
- Un folijas liekam lazanjas plāksnes.
- ¼ daļu biezpiena masas liekam uz lazanjas plāksnēm. Pa virsu beram sieru (1/4 daļu).
- Pa virsu pārlejam 3 ēdamkarotes sālītā ūdens.
- Liekam lazanjas plākšņu kārtu. Pa virsu smērējam biezpiena masu, beram sieru un pielejam 3 ēdamkarotes sālītā ūdens.
- Tādā veidā liekam četras kārtas. Augšējā kārtā beram sieru. Pa virsu klājam foliju.
- Cepam labi sakarsētā krāsnī 30 minūtes, līdz siers kļūst zeltaini brūns.
- Lazanju pasniedzam karstu.