Šokolādes torte bez miltiem ar bezē un riekstiem

Šokolādes torte bez miltiem ar bezē un riekstiem

SASTĀVDAĻAS:

Tortei:

  • 350 g rūgtās šokolādes
  • 150 g sviesta istabas temperatūrā
  • 150 g brūnā cukura
  • 6 olas (baltumi atdalīti no dzeltenumiem)
  • Šķipsniņa sāls

Bezē:

  • 120 g rūgtās šokolādes (smalki sakapātas)
  • 100 g lazdu riekstu (smalki sakapāti)
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 4 olu baltumi
  • 150 g cukura
PAGATAVOŠANA:
  • Cepeškrāsni uzsildīt līdz 175 grādiem. Cepamo pannu izklāt ar cepamo papīru.
  • Šokolādi izkausēt mikroviļņu krāsnī.
  • Sviestu saputot ar cukuru, pievienot pa vienam olas dzeltenumus, turpinot putot, izkausēto un mazliet atdzesēto šokolādi, sāli un maisīt, līdz veidojas viendabīga masa.
  • Atsevišķā bļodā saputot olas baltumus – apmēram divas minūtes.
  • Daļu saputotā baltuma pievienot šokolādes masai un iecilāt.
  • Likt masu formā, kas izklāta ar cepamo papīru, izlīdzināt un cept 170 grādos 25 minūtes.
  • Izņemt no krāsns, atdzesēt, neizņemot no formas.

Bezē:

  • Saputot olbaltumus. Bļodā sajaukt riekstus, šokolādi un kukurūzas cieti.
  • Olbaltumiem pievienot riekstu – šokolādes masu un rūpīgi iecilāt.
  • Masu likt uz šokolādes pamatnes un cept cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes līdz veidojas zeltīta garoziņa.
  • Izņemt no cepeškrāsns, atdzesēt formā 10 minūtes. Noņemt formai malas un ļaut pilnībā atdzist.
  • Likt ledusskapī līdz pasniegšanai.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk