Svētku salāti “Vijolītes”

Svētku salāti “Vijolītes”

SASTĀVDAĻAS:
  • svaigi šampinjoni – 400 g
  • kūpināti vistu šķiņķīši – 300 g
  • svaigi gurķi – 300 g
  • burkāni korejiešu gaumē – 200 g
  • žāvētas melnās plūmes – 200 g
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • majonēze
PAGATAVOŠANA:
  • Kūpinātos vistu šķiņķīšus atbrīvot no ādas un kauliem, sagriezt salmiņos.
  • Žāvētās plūmes iemērkt ūdenī, ļaut pastāvēt, tad nospiest un sagriezt salmiņos. Svaigos šampinjonus apbērt ar sāli un pipariem. Tad apcept uz lēnas uguns.
  • Svaigos gurķus arī sagriezt salmiņos.
  • Salāti jāliek kārtās. Pirmajā kārtā liek gaļu, tad žāvētās melnās plūmes, sēnes un gurķus. Augšējā kārtā liek burkānus korejiešu gaumē. Katru kārtu apsmērē ar plānu kārtiņu majonēzes.
  • Salātu dekorēšanai izmanto plāni sagrieztus redīsus, kuri pirms tam izmērcēti sarkano kāpostu sulā. Kā vijolīšu lapiņas var izmantot spinātus.
  • Pirms pasniegšanas salātu malas aplikt ar sāļajiem cepumiem, lai izskatītos kā puķu podiņš.
  • Žāvētās plūmes jāizvēlas pēc iespējas skābākas. Ja tās ir saldas, tad plūmju daudzums jāsamazina uz pusi.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk