Torte ar riekstiem un citronu krēmu

Torte ar riekstiem un citronu krēmu

Ļoti garšīga, mīksta un maiga torte, ar spilgti izteiktu citrona noti un riekstu – šokolādes pēcgaršu. Tajā nav ne grama miltu. Ļoti iesaku pamēģināt šo grieķu kulinārijas meistara Steliosa Parljarosa šedevru!

SASTĀVDAĻAS:
  • Viena citrona sula
  • Viena citrona miza (nogriezta garā lentā)
  • Kukurūzas ciete – 4 ēdamk.
  • Olu dzeltenumi – 6 gab
  • Piens – 500 ml
  • Pūdercukurs – 160 g
  • Lazdu rieksti (samalti pulverī) – 160 g
  • Cukurs (60 g biskvītam un 160 g krēmam) – 220 g
  • Olas baltums – 6 gab
  • Saldais krējums (35% 250 g + 40 g) – 290 g
  • Tumšā šokolāde – 60 g
  • Konjaks – 1 ēdamkarote
PAGATAVOŠANA:
  • Samaisīt samaltos lazdu riekstus ar pūdercukuru.
  • Olas baltumus saputot stingrās putās un trijos piegājienos pievienot riekstu – cukura maisījumu, rūpīgi maisot ar lāpstiņu no lejas uz augšu un pa apli.
  • Izklāt mīklu uz plāts (38 X 38 cm), kas apklāta ar cepamo papīru.
  • Izlīdzināt ar lāpstiņu, lai veidotos biskvīts, kas ir 1 cm biezs. Ja plāts ir mazāka, biskvīta biezums būs 1.5 cm.
  • Cept uzsildītā cepeškrāsnī 175 grādos 25 – 30 minūtes. Tas atkarīgs no jūsu cepeškrāsns.
  • Gatavo biskvītu var sadalīt divās vai trīs daļās, bet var arī uzreiz pēc izņemšanas no krāsns izgriezt apaļas formas ar kulinārijas riņķa palīdzību.
  • Es izgriezu divus apļus 20 cm diametrā, ar atlikušajiem gabaliņiem es dekorēju tortes virsu, bet tos tikpat labi var likt kā kārtu pa vidu tortei.
Krēms:
  • Samaisīt olu dzeltenumus ar 160 g cukura, kukurūzas cieti un pienu viendabīgā masā, pievienot citrona mizu un likt uz lēnas uguns.
  • Pastāvīgi maisot ar putojamo slotiņu, vārīt vijīgu krēmu, noņemt no uguns, pieliet citrona sulu. Atdzesēt.
  • Saldo krējumu saputot un pievienot atdzesētajam krēmam, saputot ar mikseri.
Tortes salikšana:
  • Uzsildīt 40 ml saldā krējuma un izkausēt tajā šokolādi, atdzesēt, pieliet konjaku.
  • Apsmērēt biskvītus ar šokolādi un likt vēsumā lai sastingst.
  • Likt biskvītu kulinārijas riņķī, uzsmērēt pusi citronu krēma, pa virsu likt otru biskvītu un apsmērēt ar atlikušo krēmu.
  • Virsu dekorēt ar biskvīta gabaliņiem, uz nakti likt torti ledusskapī.
  • Pirms pasniegšanas noņemt riņķi un apbērt ar pūdercukuru.
  • Torti sagriezt gabaliņos ar sausu, karstu, garu un asu nazi.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk