UZMANĪBU! Ja vārot zupu parādās daudz putu... Ņemiet vērā ŠO!

UZMANĪBU! Ja vārot zupu parādās daudz putu... Ņemiet vērā ŠO!

Parasti mēs gaļu aplejam ar aukstu ūdeni un, sagaidījuši vārīšanos, sākam nosmelt parādījušās putas. Patiesībā putas uz buljona virsmas nav nekas cits, kā olbaltumvielas.

Uzkarsējot aukstā ūdenī izšķīdušās olbaltumvielas un minerālsāļi nokļūst ūdenī, savukārt, liekot gaļu vārošā ūdenī, galvenokārt paliek pašā gaļā.

Tāpēc, ja jūs vārat gaļu un jums nav nepieciešams piesātināts buljons, lieciet to vārošā ūdenī. Savukārt, lai iegūtu labu buljonu, vārīšanu sāciet aukstā ūdenī. Bet nesteidzieties nosmelt putas - tām piemīt uzturvērtība, un tās ir nepieciešamas labam buljonam.

Starp citu, lai putas jūs neizaicinātu, iemetiet katlā sīpola galviņu - tā piesaistīs olbaltumvielas, un putas vairs necelsies.

Pievērsiet arī uzmanību, ka putas var būt baltas (kā augstāk aprakstītajā gadījumā) un tumšas. Tumšās putas ir asinis - vai tās no buljona jānosmeļ, lemiet paši!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk