Vēja kūkas jeb Vecrīgas

Vēja kūkas jeb Vecrīgas

Lielisks gardums svētkiem un ikdienai, lai iepriecinātu savus mīļos.

Nepieciešamie produkti:
  • 350 g ūdens
  • 175 g sviests
  • šķipsniņa sāls
  • 1,5 glāze milti
  • 5 olas.
Pildījumam nepieciešams:
  • 500 g biezpiens
  • 500 ml saldais krējums
  • Cukurs, pūdercukurs vai iebiezinātais kondensētais piens pēc garšas.
Pagatavošana:
  • Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un pievieno sviestu. Liek vārīties. Kad sviests izkusis un šķidrums sāk vārīties, strauji iesijā vai ieber miltus. Šajā receptē tas nav tik svarīgi.
  • Ļoti intensīvi maisa ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai. Ja nav slotiņa, tad dara to ar karoti.
  • Tad masu ņem nost no plīts un nedaudz padzesē.
  • Kad mīkla vairs nav tik karsta, pa vienai iemaisa vai iekuļ ar mikseri 5 vistu olas, līdz viendabīgai masai.
  • Masu liek kulinārijas maisiņā, kura galā ir uzgalis 7 mm diametrā un spiež uz plāts 1cm diametrā čupiņas. Starp čupiņām jābūt pietiekami lielām atstarpēm jo cepot tās palielināsies.
  • Ja nav maisiņu un uzgalis, ar karoti liek čupiņas.
  • Uz plāts ir uzklāts cepamais papīrs.
  • Krāsnij jābūt 220* , tad kad vēja kūkas pacēlušās un nedaudz sāk iegūt krāsu, krāsni nogriež uz 180*. Cep līdz skaisti brūnas. Krāsni vaļā nevērt celšanās brīdī. Cik ilgi cepas pateikt nevaru. Tas atkarīgs no cepeškrāsns.
  • Tad atdzesē un pilda.
  • Saldo krējumu sakuļ ar biezpienu, cukuru, pūdercukuru vai kondensēto pienu.
  • Gatavām vēja kūkām nogriež cepurītes un sapilda pildījumu. Var arī apakšā izdurt caurumiņu un ar speciālu uzgali piepildīt kūkas.
  • Pēc tam visu apkaisa ar pūdercukuru un ir gatavs.

Labu apetīti!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk