Vista apelsīnu mērcē

Vista apelsīnu mērcē

No vistas var pagatavot daudz garšīgus un vieglus ēdienus. Šoreiz piedāvājam pagatavot vistas fileju apelsīna mērcē, kurā izmantosim sezonāli aktuālos apelsīnus.

SASTĀVDAĻAS:

  • 700 g vistas fileja
  • 60 ml + 1 ēd.k. sojas mērce
  • 60 ml + 1 ēd.k. kukurūzas ciete
  • 2 ēd.k. ūdens
  • 180 ml svaigi spiesta apelsīnu sula
  • 2 ēd.k. brūnais cukurs
  • 2 tējk. rīsu etiķis
  • 1 tējk. apelsīna miza
  • 1 tējk. asas mērces
  • eļļa cepšanai
  • sezama sēklas, sīpolloki – pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:

  • Vistas fileja jāsagriež smalkos gabaliņos
  • Jāsajauc kopā 60 ml kukurūzas ciete ar 60 ml sojas mērci un ūdeni
  • Sagrieztā vistas fileja jāliek sojas mērces - kukurūzas cietes maisījumā, jāmarinē 5 min
  • Bļodiņā jāpagatavo apelsīnu mērce, sajaucot kopā apelsīnu sulu, cukuru, atlikušo kukurūzas cieti, atlikušo sojas mērci, rīsu etiķi, apelsīna mizu, aso mērcīti
  • Pannā jāuzkarsē eļļa, tajā jāliek vistas gaļa, lieko šķidrumu notecinot
  • Vista jāapcep, līdz tā ir gatava (~8 min)
  • Vista jāpārlej ar iepriekš sagatavoto apelsīnu mērci, jāturpina cept, līdz mērce ir sabiezējusi
  • Pasniedzot var pārkaisīt ar sezama sēklām un sīpollokiem

Lai Jums labi garšo!
Recepti iesūtīja Laila

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk