Vistas filejas gratēns – pagatavojams ātri un viegli

Vistas filejas gratēns – pagatavojams ātri un viegli

Nevarat izlemt, kādu ēdienu pasniegt viesiem? Lūk, garda un ātra recepte, kura nevienu ciemiņu neatstās izsalkušu. Gratēns – kopīgs nosaukums ēdieniem, kuri tiek cepti cepeškrāsnī līdz zeltainai garoziņai. Šī ēdiena pirmsākumi meklējami franču virtuvē un tas bieži tiek pasniegts restorānos.

Vistas filejas gratēna pagatavošanai jums būs nepieciešams:
  • 1 liela vai 2 nelielas vistas filejas
  • 2 – 3 baklažāni
  • 3 – 4 tomāti
  • 150 g siera
  • 2 – 3 daiviņas ķiploka
  • dilles
  • eļļa
  • saldā paprika, sāls, pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
  • Noskalojiet un nosusiniet baklažānus. Nogriežat tiem galus. Gareniski sagriežat plānās šķēlēs, liekat bļodā, uzberat sāli un atstājiet uz 20 – 30 minūtēm. Tad nolejat šķidrumu un vēlreiz noskalojiet.
  • Vistas fileju sagriežat 4 – 6 gabaliņos. Maisā sajauciet visas garšvielas un ieliekat fileju.
  • Nomazgājiet tomātus un sagriežat tos. Nomizojiet un sagriežat ķiplokus. Dilles sakapājiet.
  • Uz pannas sakarsējiet eļļu un no abām pusēm apcepiet baklažānus. Liekat tos uz papīra dvieļa, lai notek liekais šķidrums.
  • Cepamajā formā izliekat baklažānus tā, kā parādīts attēlā.
  • Pa virsu liekat ar garšvielām sajaukto vistas fileju. Tai pa virsu – tomātus.
  • Tad uzberat dilles, ķiplokus un sarīvētu sieru.
  • Liekat līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cepat apmēram 25 minūtes.
  • Ļaujiet gratēnam mazliet atdzist un sagriežat to gabaliņos.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk