Vistas zupa beļģu gaumē

Vistas zupa beļģu gaumē

Tradicionālā zupa, ko gatavo Flandrijā, tiek vārīta no zivīm. Recepte ar vistas gaļu ir kļuvusi populāra salīdzinoši nesen.

SASTĀVDAĻAS:
  • cālis – 1 gab.
  • vistas buljons – 2 glāzes
  • saldais krējums 22% - 200 ml
  • nelieli kartupelīši – 6 – 8 gab.
  • burkāns – 1 gab.
  • olas dzeltenums – 1 gab.
  • neliela selerija – 1 gab.
  • puravs – 1 gab.
  • sviests
  • malti melnie pipari
  • melnie pipari graudiņos
  • lauru lapa
  • sāls
PAGATAVOŠANA:
  • Puravu sagriezt pusgredzenos, seleriju un burkānu – plānos salmiņos, kartupeļus nomizot.
  • Katlā ar biezu dibenu izkausēt sviestu. Apcept dārzeņus līdz gatavībai apmēram desmit minūtes.
  • Likt katlā cāli, apcept.
  • Kaltā pieliet jau iepriekš izvārīto buljonu, pielikt kartupeļus, melnos piparus graudiņos un lauru lapu.
  • Zupu uzvārīt un karsēt uz lēnas uguns apmēram pusstundu. Vistai jābūt mīkstai.
  • Tad to izņemt no katla un gaļu atdalīt no kauliem.
  • Atsevišķi sakult olas dzeltenumu ar saldo krējumu, pievienot karsto buljonu, ātri samaisīt.
  • Šo maisījumu ieliet zupā, ātri samaisīt, pielikt sāli, piparus. Gaļu likt atpakaļ zupā, vēlreiz uzkarsēt, bet neuzvārīt.
  • Zupu pasniegt ar baltmaizes grauzdiņiem un sakapātiem zaļumiem.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk