Zaļā gaspačo zupa

Zaļā gaspačo zupa

Pretēji klasiski sarkanajai gaspačo zupai, kuru gatavo no tomātiem, šo zupu gatavo no zaļajiem dārzeņiem, tāpēc tā iegūst neparasti zaļu krāsu.

SASTĀVDAĻAS:
  • svaigi gurķi (nomizoti un sagriezti kubiņos) – 2 glāzes
  • romiešu salāti (sakapāti) – 1 glāze
  • svaigi pētersīļi (smalki sakapāti) – 1/3 glāzes
  • svaiga piparmētra ( smalki sakapāta) – 0,25 glāzes
  • zaļie lociņi (sakapāti) – 3 gab.
  • ķiploks (sasmalcināts) – 1 daiviņa
  • halapenjo pipars (sasmalcināts) – 1 gab.
  • pirmā spieduma olīveļļa – 3 ēdamkarotes
  • citrona sula – 3 ēdamkarotes
  • baltmaize bez garozas (sagriezta kubiņos) – 8 šķēles
  • ūdens – 1,25 glāzes
  • sāls – pēc garšas
  • malti melnie pipari – pēc garšas
  • dzeltenie tomāti (sagriezti kubiņos) – pasniegšanai
PAGATAVOŠANA:
  • Virtuves kombaina traukā vai blenderī liekat svaigos gurķus, salātus, pētersīļus, piparmētru, lociņus, ķiploku, halapenjo piparu. Pievienojiet olīveļļu un citrona sulu. Visu smalciniet pulsējošā režīmā 30 sekundes.
  • Sasmalcinātajiem dārzeņiem pievienojiet maizi un ļaujiet pastāvēt pāris minūtes. Tad samaliet to blenderī pulsējošā režīmā. Pievienojiet ūdeni, līdz zupa iegūst jums vēlamo konsistenci. Pieliekat sāli un piparus pēc garšas.
  • Zaļo gaspačo pasniedzat šķīvjos atdzesētu. Pirms pasniegšanas katrā šķīvī liekat dzeltenos tomātus un uzlejiet pirmā spieduma olīveļļu.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk