Želejas torte

Želejas torte

SASTĀVDAĻAS:
  • 400 g 15% skābā krējuma
  • 3 glāzes ķiršu kompota
  • 50 g želatīna
  • 250 g cukura
  • 3 olas
  • 80 g miltu
  • 1 kivi
  • 4 gab. marmelādes
PAGATAVOŠANA:
  • Olu dzeltenumus saberzt ar miltiem.
  • Olu baltumus saputot ar 100 g cukura, bet ne līdz stingrām putām.
  • Visu samaisīt kopā, tad mīklu likt cepamajā formā, kas iepriekš izsmērēta ar sviestu un izbārstīta ar miltiem.
  • Cept 180 – 200 grādos 10 minūtes.
  • Gatavo biskvītu sagriezt gabaliņos.
  • 25 g želatīna iemērkt siltā ūdenī uz 15 minūtēm, tad sajaukt ar skābo krējumu un cukuru (75 g).
  • Karstā kompotā iebērt 25 g želatīna un rūpīgi samaisīt, līdz tas pilnībā izšķīdis.
  • P.S. Es vārīju kompotu no saldētiem ķiršiem un pievienoju 75 g cukura.
  • Traukā ieklāt polietilēna plēvi.
  • Tās iekšpusē likt sagrieztos biskvīta gabaliņus, pa virsu likt sagrieztus kivi gabaliņus, pārliet ar sagatavoto krējuma masu.
  • Tad likt sagrieztus marmelādes gabaliņus un torti likt ledusskapī.
  • Pēc stundas, kad krējums ir sastindzis, pa virsu uzliet kompotu ar želatīnu.
  • Torti likt atpakaļ ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.
  • Pēc trim stundām tā ir gatava un torti var izņemt no polietilēna plēves.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk