Zemeņu ievārījums ar baziliku un piparmētru

Zemeņu ievārījums ar baziliku un piparmētru

Zemeņu ievārījuma garša un aromāts ir īsts vasaras baudījums! Piešķirt tam jaunas garšas nianses un paplašināt baudījuma paleti palīdzēs zaļais baziliks, aromātiskā piparmētra un sulīgais citrons.

SASTĀVDAĻAS:
  • svaigas zemenes – 400 g
  • cukurs – 300 g
  • viena citrona miziņa
  • piparmētra – 10 – 15 lapiņas
  • baziliks – 10 lapiņas
PAGATAVOŠANA:

Sagatavot zemenes (nomazgāt, noņemt zaļās lapiņas), piparmētru, baziliku, cukuru, citrona miziņu. Zemenes likt katlā, pievienot cukuru. Zemenes samaisīt ar cukuru, atstāt uz pāris stundām, lai izdalītos sula.

Tad uz lēnas uguns zemenes uzvārīt, karsēt 8 – 10 minūtes, pievienot piparmētras un bazilika lapiņas un citrona miziņu. Samaisīt un vārīt vēl 5 minūtes.

Noņemt no uguns un atdzesēt. Likt ievārījumu izkarsētās burkās, aizvākot.

Uzglabāt vēsā un tumšā vietā.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Grūbu risoto

Grūbu risoto

SASTĀVDAĻAS: selerijas sakne; 2 sīpoli; pāris daiviņu ķiploku; 1 ēdamkarote eļļas; šķipsna piparu; pētersīļi. PAGATAVOŠANA: Grūbas iemērc uz stundu (var...

Lasīt visu rakstu

Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk