Piedāvājam jums lielisku kabaču uzkodu. Tā patiks tiem, kas iecienījuši asus ēdienus. Uzkoda lieliski izskatīsies uz jebkura svētku galda un piestāvēs arī pie kādas glāzītes stiprāka dzēriena.
SASTĀVDAĻAS:
- Kabači – 1,5 – 1,7 kg
- Ķiploki – 4 – 5 daiviņas
- 9% etiķis – 3 – 4 ēdamkarotes
- Sāls – 1,5 tējkarotes
- Saulespuķu eļļa – 100 – 120 ml
- Svaigas dilles – 1 saišķītis
- Svaigi pētersīļi – 1 saišķītis
PAGATAVOŠANA:
- Kabačus nomazgājam un sagriežam apmēram 2,5 cm biezās ripās.
- Uz plīts liekam pannu, lejam saulespuķu eļļu, uzsildām. Liekam pannā kabačus, apcepam no abām pusēm.
- Kabačus izliekam uz šķīvja, lai atdziest.
- Ķeramies klāt ķiplokiem – notīrām un smalki sakapājam. Arī zaļumus smalki sagriežam.
- Izkarsētās burkās ielejam etiķi un saulespuķu eļļu. Pieliekam sāli, zaļumus un ķiplokus. Tad liekam burkās kabačus. Piepildām burkas, tā, lai līdz augšai paliktu brīvi apmēram 2 cm. Uzliekam vākus, neaizskrūvējam.
- Liekam burkas katlā ar ūdeni. Uzvārām, sterilizējam 20 minūtes. Tad burkas aizskrūvējam, apgāžam ar vākiem uz leju, ietinam segā un atdzesējam.
LAI LABI GARŠO!