Daudzi no mums jau ir aizmirsuši kā jāgaršo īstam saldējumam un jaunā paaudze iespējams, pat nezina, kā garšo plombīra saldējums. Un tādu pagatavot nemaz nav sarežģīti.
SASTĀVDAĻAS:
- 3 litri piena vai 2 glāzes saldā krējuma (35%)
- 100 g pūdercukura
- ¼ tējkarotes vanilīna
PAGATAVOŠANA:
- Vislabāk ir izmantot mājas pienu, bet ja tāds nav pieejams, tad aizvietojiet to ar veikalā pirktu saldo krējumu.
- Mājas piens būtu nepieciešams tādēļ, lai no tā noņemtu trekno augšējo kārtu un izmantotu to kā saldo krējumu.
- Parasti no 3 litriem piena var nokrejot 2 glāzes kvalitatīva saldā krējuma. Atlikušo pienu var izmantot kāda cita ēdiena pagatavošanai.
- Ielejam atdzesēto saldo krējumu bļodā, pievienojam pūdercukuru un vanilīnu. Rūpīgi saputojam un pārliekam uzglabāšanas kārbā, lai liktu saldētavā uz nakti.
- No rīta jūs gaidīs lielisks plombīra saldējums, kuru varēsiet baudīt kopā ar rīta kafijas tasi, karstu šokolādi vai augļiem.
LAI LABI GARŠO!