Kečups “MAIGAIS”

Kečups “MAIGAIS”

Kečups “Maigais” – tāds gardums, pirkstiņus vien aplaizīsi!

SASTĀVDAĻAS:
  • 4 kg tomātu (ja ir, tad labāk plūmju tomātus)
  • 6 lieli sīpoli
  • 0,5 kg skābu ābolu
  • 3 sarkanie saldie pipari
  • 2 asie pipari (es lieku 1/3 daļu no pipara, man asuma pietiek)
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 10 graudiņi melno vai smaržīgo piparu
  • 10 lauru lapas
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote maltu piparu
  • 300 g cukura
  • 70 g 9% etiķa
PAGATAVOŠANA:
  • Tomātus, ābolus, saldos piparus sagriezt četrās daļās. Pielikt sagrieztas ķiploka daiviņas, aso piparu, sagrieztu četrās daļās (ja vēlaties, lai kečups būtu asāks, atstājiet sēklas, ja nē, sēklas izņemiet), sīpolu sagriezt lielos gabalos.
  • Pielikt piparu graudiņus, lauru lapas, kanēli, maltos piparus, sāli un cukuru.
  • Visu rūpīgi samaisiet. Likt uz uguns. Kolīdz katla saturs sāk burbuļot, samazināt uguni un vārīt 1,5 stundas, ik pa brīdim apmaisot.
  • Pieliet 70 g etiķa un karsēt vēl 30 minūtes. Uguni izslēgt.
  • Masu sablendēt.
  • Praktiski gatavo kečupu likt uz uguns, uzvārīt un saliet izkarsētās burkās.
  • Aizskrūvēt, apgriezt ar vākiem uz leju, ietīt segā un atdzesēt.
  • No vienas porcijas sanāk 3 litri kečupa.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk