Marinēti gurķi NOSTALĢIJA

Marinēti gurķi NOSTALĢIJA

Šī recepte ir izturējusi laika pārbaudi. To savā laikā gatavoja jau mūsu mammas. Gurķīši izdodas neaprakstāmi garšīgi!

SASTĀVDAĻAS:
  • Gurķi – 5 kg
  • Ķiploki – 10 daiviņas
  • Smaržīgie pipari graudiņos – 10 gab
  • Dilles - viens zariņš uz burku
  • Ķiršu lapas – 5 gab
  • Etiķis – 150 ml
  • Sāls – 2 ēdamkarotes
  • Cukurs – 5 ēdamkarotes
  • Sinepju graudiņi – 6 gab uz burku
  • Upeņu lapas – 5 gab
  • Ūdens – 5 glāzes
  • Lauru lapas – 1 gab uz burku
PAGATAVOŠANA:
  • Pats galvenais gurķu marinēšanā – iemērkt tos aukstā ūdenī uz 3 – 4 stundām.
  • Pēc tam tos rūpīgi nomazgājam, nogriežam galiņus, pavisam mazliet. Tīrās, 700 ml burkās, liekam: dilles, dažas daiviņas ķiploka, dažas ķiršu un upeņu lapas, lauru lapu, dažus smaržīgā pipara graudiņus, sinepju graudiņus, tad blīvi saliekam gurķus.
  • Gatavojam marinādi. Lejam katlā ūdeni, pieliekam sāli, cukuru. Kad ūdens uzvārījies, pielejam etiķi. Kad marināde uzvārījusies, lejam uz gurķiem, sterilizējam 15 minūtes, aizskrūvējam burkas, apgāžam ar vākiem uz leju, ietinam segā, atdzesējam.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Siera kūka

Siera kūka

SASTĀVDALAS PAMATNEI: 100g „Selgas” cepumu 1 ēdamkarote cukura 70g sviesta PAGATAVOŠANA: Sablendē cepumus, pievieno cukuru un sviestu, samīca; ar sveistu...

Lasīt visu rakstu

Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk