Marinēti gurķi: visvienkāršākā recepte

Marinēti gurķi: visvienkāršākā recepte

Gatavojiet krājumus ziemai. Šodien piedāvājam marinētu gurķu recepti. Esam atraduši ļoti vienkāršu recepti.

SASTĀVDAĻAS:
  • Gurķi – tik, cik var ielikt trīs litru burkā
  • Sāls – 3 ēdamkarotes
  • Cukurs – 3 ēdamkarotes
  • 9% etiķis – 2 ēdamkarotes
  • Dilles
  • Ķiploks
  • Mārrutku lapas
  • Ķiršu lapas
  • Upeņu lapas
PAGATAVOŠANA:
  • Gurķus rūpīgi nomazgā. Šim nolūkam pat vari izmantot jaunu trauku mazgājamo sūkli. Tad iemērc tos aukstā ūdenī uz divām stundām.
  • Nogriez gurķiem galiņus. Izkarsētās burkās liec visas garšvielu lapas dilles un ķiploku, piepildi līdz augšai ar gurķiem.
  • Aplej visu ar verdošu ūdeni, nosedz ar vāciņu un atstāj uz 20 minūtēm.
  • Šķidrumu nolej un uzvāri. Atkal aplej gurķus. Tā atkāro vēl divas reizes.
  • Pievērs uzmanību tam, ka katru reizi ūdens ir mazliet jāpielej, jo vārīšanās procesā tas iztvaiko.
  • Trešajā uzvārīšanas reizē pieliec sāli un cukuru, kad ūdens uzvārījies, pielej etiķi.
  • Tagad gurķi jāaplej ar marinādi pēdējo reizi un burkas jāaizskrūvē. Marinētie gurķi ir gatavi!

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk