Sastāvdaļas:
- Vistas fileja 600 g
- Itālijas garšaugi 1 tējk.
- Melnie maltie pipari pēc garšas
- Želatīns 1 ēd.kar.
- Ķiploki 2 daiv.
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Nomazgājiet fileju, sagrieziet nelielos gabaliņos, pievienojiet sauso ātri šķīstošo želatīnu, Itālijas garšaugus, sasmalcinātus ķiplokus, sāli, piparus. Samaisiet un atstājiet uz 20 minūtēm.
Ievietojiet gaļu cepšanas piedurknē, aizsieniet ar diegu, ielieciet metāla burkā un labi sapresējiet.
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Gatavojiet šķiņķi ap 50 minūtēm. Zem burkas var aplikt šķīvi.
Kad šķiņķis būs gatavs, ļaujiet tam atdzist un ielieciet ledusskapī uz 12 stundām.