Aromātiskas marinētās plūmes ziemai

Aromātiskas marinētās plūmes ziemai

Marinētās plūmes “Ģenerāļi”, lieliska uzkoda un manu marinējumu līderis.

SASTĀVDAĻAS:
  • apmēram 0,4 kg plūmju
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 2,5 tējkarotes sāls
  • 2,5 tējkarotes 9% etiķa
  • 4 tējkarotes cukura
  • 5 krustnagliņas
  • 2 lauru lapas
PAGATAVOŠANA:
  • Atlasām labas, stingras plūmes, skalojam tās tekošā ūdenī, nosusinām.
  • Ar zobu bakstāmo kociņu katru plūmi sadurstām.
  • Liekam izkarsētās burkās. Apakšā garšvielas, pa virsu plūmes.
  • Uzlejam verdošu ūdeni un atstājam uz 5 minūtēm, ne vairāk (lai plūmes nekļūtu mīkstas).
  • Nolejam ūdeni katliņā, ieslēdzam uguni. Lejam klāt etiķi, pievienojam cukuru un sāli, uzvārām, lejam uz plūmēm vēlreiz. Atkal atstājam uz 5 minūtēm.
  • Atkal nolejam sālījumu un uzvārām. Pirms trešās, pēdējās uzliešanas katrā burciņā pielejam ēdamkaroti eļļas.
  • Iesakām lietot nerafinēto olīveļļu, bet derēs arī parastā saulespuķu eļļa.
  • Un tā, uzlejam sālījumu trešo reizi un uzreiz aizskrūvējam burkas. Apgriežam ar vākiem uz leju un sasedzam, kā parasti. Ļaujam pilnībā atdzist.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk