Marinēti kraukšķīgie pipargurķīši ziemai

Marinēti kraukšķīgie pipargurķīši ziemai

Daudziem patīk tādi marinēti mazie pipargurķīši, kādus var nopirkt lielveikalā. Gurķīši, kas gatavoti pēc šīs receptes izdodas tieši tādi. Jums būs nepieciešami tieši mazie pipargurķīši, lai jūsējie izskatītos pēc veikalā pirktajiem. Jā, un mazie gurķīši uz svētku galda izskatās svinīgi un pat grezni.
Sastāvdaļas ņemtas, rēķinot uz divu litru burku.

SASTĀVDAĻAS:
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 6 piparu graudiņi
  • 3 krustnagliņas
  • 2 lauru lapas
  • jāņogu lapas
  • ķiploks
  • dilles
  • gurķīši
PAGATAVOŠANA:
  • Gurķus nomazgājam, liekam traukā, uzlejam ūdeni un atstājam uz 4 stundām.
  • Ņemam izkarsētas burkas. Apakšā liekam dilles, jāņogu lapas, melnos piparus, krustnagliņas un lauru lapas.
  • Tad liekam pipargurķīšus un aplejam ar karstu ūdeni. Atstājam līdz ūdens pilnīgi atdzisis.
  • Ūdeni nolejam katlā un vēlreiz uzvārām. Atkal aplejam gurķus un atstājam uz 10 minūtēm. Tad ūdeni vēlreiz nolejam katlā, pieliekam sāli un cukuru. Marinādi uzvārām, pielejam etiķi, samaisām, lejam burkās.
  • Gatavās burkas aizskrūvējam, apgāžam ar vākiem uz leju, sasedzam, atstājam atdzist. Tad liekam vēsā vietā.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk