Plūmju ievārījums gruzīnu gaumē

Plūmju ievārījums gruzīnu gaumē

Neparasti garšīgs ievārījums ar vilinošu kanēļa un riekstu aromātu, kas līdzinās konfektes garšai.

SASTĀVDAĻAS:
  • plūmes – 2 kg
  • rīvēts ingvers – 1 tējkarote
  • kanēlis – 1 tējkarote
  • lobīti valrieksti – 150 g
  • cukurs – 600 g
  • ūdens – 1 litrs
PAGATAVOŠANA:
  • Plūmes noskalot, nosusināt, pārgriezt uz pusēm, izņemt kauliņus. Valriekstus sasmalcināt.
  • Plūmes likt katlā un uzbērt cukuru.
  • Tad uzliet ūdeni un likt uz mazas uguns. Uzvārīt, noputot, piebērt kanēli, pielikt ingveru, samaisīt un karsēt 40 minūtes, ik pa brīdim apmaisot un noņemot putas.
  • Pēc 40 minūtēm noņemt ievārījumu no uguns, atdzesēt un pievienot riekstus. Gatavo ievārījumu likt sterilizētās burkās un cieši aizskrūvēt vāciņus.
  • Ievārījums jāuzglabā vēsā vietā.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk