Sātīgā vistu sirsniņu zupa

Sātīgā vistu sirsniņu zupa

Šī zupa noderēs pavasara vēsajās dienās, kad gribās kaut ko sātīgu un sildošu.

SASTĀVDAĻAS:
  • vistu sirsniņas – 500 g
  • melnie pipari graudiņos – 4 gab.
  • lauru lapas – 2 gab.
  • kartupeļi – 2 gab.
  • selerijas kāts – 1 gab.
  • burkāni – 1 gab.
  • sīpoli – 2 gab.
  • kausēts sviests – 2 ēdamkarotes
  • jūras sāls – ½ ēdamkarotes
  • malts koriandrs – 1 tējkarote
  • kaltētas dilles – 1 tējkarote
  • malti asie pipari – 1 šķipsniņa
  • ūdens – 2 litri
  • svaigas dilles
PAGATAVOŠANA:
  • Vistu sirsniņas noskalot, apliet ar aukstu ūdeni, pielikt melnos piparus graudiņos un vārīt uz mazas uguns apmēram 30 – 40 minūtes, ik pa laikam noņemot putas. Izņemt sirsniņas no katla.
  • Divus lielus kartupeļus sagriezt kubiņos, likt buljonā, pievienot lauru lapas un seleriju, piebērt kaltētās dilles. Vārīt pusstundu, tad uguni samazināt.
  • Divus sīpolus sagriezt kubiņos, pasutināt kausētajā sviestā. Pievienot sarīvētus burkānus, maltu koriandru, asos piparus – pēc garšas.
  • Vistu sirsniņas sagriezt salmiņos, pielikt apceptajiem dārzeņiem, mazliet pasutināt. Visu likt buljonā, pavārīt desmit minūtes, pielikt sāli.
  • Pasniegt ar svaigām sakapātām dillēm.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk