Siera bumbiņas cepeškrāsnī

Siera bumbiņas cepeškrāsnī

Šīs gaisīgās siera bumbiņas francūži sauc par Gruyere, tās gatavo no plaucētās mīklas un pievieno sieru. Gruyere iznāk vieglas un gaisīgas un atgādina eklērus. Šīs siera bumbiņas ir lieliska piedeva vīnam. Tās var pasniegt arī ar dažādām mērcēm. Siera bumbiņas jāēd uzreiz pēc pagatavošanas, karstas. Ja bumbiņas mazliet padziest, tās vairs nebūs tik pufīgas. Taču tas nekas, garša no tā nebūt necietīs. Un izskats arī. Visas sastāvdaļas sagatavojiet laicīgi, sarīvējiet pietiekami daudz siera, jo jāgatavo būs ātri.

SASTĀVDAĻAS:
  • ūdens – 125 ml
  • sviests – 40 g
  • milti – 70 g
  • olas – 2 gab.
  • zaļie lociņi – 1 buntīte
  • cietais siers (tipa Gruyere) – 100 g
  • sāls – 0,25 tējkarotes
  • svaigi malti melnie pipari – 1 šķipsniņa
PAGATAVOŠANA:
  • Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 220 grādiem. Cepamo plāti izklāt ar cepamo papīru.
  • Katliņā uzsildīt ūdeni un likt tajā gabaliņos sagrieztu sviestu, lai tas izkūst, pielikt sāli un piparus. No uguns nost neņemt.
  • Ūdenī iesijāt miltus un enerģiski maisīt, kamēr masa kļūs gluda un viendabīga. Noņemiet no uguns un ļaujiet atdzist.
  • Pielikt olas un strauji izmaisīt. Iesākumā mīkla būs kunkuļaina, bet to var viegli labot, cītīgi maisot. To var darīt arī ar mikseri.
  • Pievienot ¾ visa siera un sakapātus lociņus. Izmaisīt.
  • Bumbiņas vislabāk veidot ar konditorejas maisa palīdzību. Ja tāda nav, jāizmanto karote.
  • Ar atlikušo sieru apbārstīt bumbiņas un likt cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
  • Tad samazināt temperatūru līdz 190 grādiem un cept vēl 25 minūtes, līdz bumbiņas kļūst zeltainas.
  • Lai Gruyere kļūtu vēl kraukšķīgāki, piecas minūtes pirms gatavības katrā bumbiņā iedurt ar nazi, lai iznāk ārā karstais gaiss un likt atpakaļ krāsnī.
  • Ja jums patika recepte, noteikti padalieties ar saviem draugiem! Tagad jūs pavisam viegli varēsiet mājās pagatavot izsmalcinātu franču uzkodu, ko baudīt kopā ar glāzi sava iecienītā vīna.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Pasta ar liellopu

Pasta ar liellopu

SASTĀVDAĻAS: 450 grami liellopa mīkstuma divas ķiploka daiviņas pusotra ēdamkarote rīvēta ingvera pusīte čili divas ēdamkarotes sezama eļļas divas ēdamkarotes...

Lasīt visu rakstu

Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk