Vecmāmiņas gardās vafeles

Vecmāmiņas gardās vafeles

Pašceptas vafeles ir viens no gardumiem, kas garšo gandrīz ikvienam. Vafeles var pasniegt ar saldējumu, ievārījumu vai jebkuru citu mērci, kas jums garšo!

SASTĀVDAĻAS:

  • 100 grami sviests istabas temperatūrā
  • 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
  • 100 grami kviešu miltu
  • 1.5 ēdamkarotes 25% krējums
  • 1/4 glāze piena
  • 30 grami cukurs
  • šķipsniņa sāls
  • izkausēts sviests cepšanai

PAGATAVOŠANA:

  • Saputo olu baltumus stingrās putās.
  • Sviestu un cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus. Pēc tam pievieno skābo krējumu, pienu un kviešu miltus.
  • Puto, līdz izveidojusies viendabīga masa ,kurā iemaisa uzputotos olu baltumus. Mīkla būs pankūku mīklas konsistencē, bet “pufīgāka”.
  • Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē ar izkausēto sviestu. Vafeles cep zeltaini brūnas, pasniedz siltas ar piedevām pēc savas izvēles.

Lai Jums labi garšo!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk