Šīs zāles ir palīdzējušas miljoniem! Tas ir ārsts Stjuarts Adamss, dzimis Northemptonšīrā, slavens ķīmiķis. Un viņš pat nepabeidza skolu… Viņš pameta mācības skolā 17 gadu vecumā un sāka mācīties Boots farmācijas filiālē Kembridžšīrā, raksta Daily Mail. Tālāk viņš studēja Notingemas universitātē. Galvenais viņa dzīves pētījums – atrast preparātu, kas noņem sāpes reimatoīdā artrīta gadījumā. Desmit gadu garumā viņš veica eksperimentus un uzlaboja formulu. Viņam izdevās radīt 2-(4-izobutilfenil)-propionskābi. 1969. gadā tā ieguva licenci kā ibuprofēns. Doktors Adamss, divu bērnu tēvs un sešu mazbērnu vectētiņš, kurš dzīvoja Redhilā, netālu no Notingemas, nomira šī gada janvāra beigās karaliskajā medicīnas centrā. Viņa dēls Kriss teica: “Tēvs bija neticami pieticīgs cilvēks. Viņš ļoti mīlēja savu ģimeni un darbu.” Šogad aprit 50 gadu, kopš pasaule izmanto doktora Adamsa izgudrotās zāles.
Baklažāni majonēzē. Tādu uzkodu vēl nebūsiet baudījuši! Ziemā noderēs!
Interneta ārēs atradu interesantu konservēšanas recepti – baklažānus majonēzē ziemas krājumiem. Nolēmu izmēģināt. Izdevās tiešām ļoti garšīgi un sātīgi. Gribu...
Lasīt visu rakstuMedus kūka
SASTĀVDAĻAS: Medus 40 g Cukurs 80 g Sviests 50 g Olas 1 gab Sāls 2 g Kviešu milti 190 g...
Lasīt visu rakstuJau pusgadu nepērku šos produktus… Mana pašsajūta ievērojami uzlabojusies, bērni pārstājuši slimot
Mēs gandrīz katru dienu dodamies uz lielveikaliem un nonākam izvēles priekšā. Tirdzniecības centru reklāmas piedāvā lielu daudzumu it kā vērtīgu...
Lasīt visu rakstuNekādi nevaru saņemties otrajam bērnam
Aņuta nekādi nespēj nobriest otrajai grūtniecībai. It kā gribās, it kā vajag. Vīrs šo piecu gadu laikā ir sevi pierādījis...
Lasīt visu rakstuSpēcīgs dzēriens, radīts lai izkausētu taukus
Šis dzēriens palīdz zaudēt svaru, attīra organismu un ir lielisks sabiedrotais ikdienas ēdienkartē. Daudzi cilvēki ikdienā lieto pārāk daudz treknu...
Lasīt visu rakstuTomātu mērce
SASTĀVDAĻAS: saišķītis pētersīļu 1 sīpols 0,5 glāzes tomātu pastas 1 deserta karote miltu 100 g sviesta 1 glāze gaļas buljona...
Lasīt visu rakstu