Recepte četrām personām. Gatavošanas ilgums viena stunda.
Ja siers ir ļoti mīksts un to nevar sadrupināt, ar samitrinātu nazi sagriez gabaliņos vai šķēlītēs.SASTĀVDAĻAS:
- 8 lielas vārītas sarkanās bietes
- 300 – 400g maiga svaigā aitas (vai kazas) siera
- 4 sīpoli
- 4 rozmarīna zariņi
- 8 ēdamkarotes eļļas
- 2 ēdamkarotes medus
- Sāls, malti melnie pipari
- 4 ēdamkarotes eļļas
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 ēdamkarote maiga etiķa
- 4 tējkarotes magoņu sēkliņu
- 1 prāva sauja rupji sadrupinātu valriekstu
PAGATAVOŠANA:
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiemi.
- Bietes un nomizotus sīpolus sagriez astoņās daļās. Liec sacepumu veidnē un pārkaisi ar sāli un pipariem. Pieliec rozmarīna zariņus un apslaki ar eļļu un medu.
- Liec krāsnī un cep 25 – 30 minūtesi.
- Tikmēr sakul mērcei paredzēto eļļu ar medu un etiķi.
- Ceptās bietes un sīpolus ar visu šķidrumu liec lielā, lēzenā traukā. Pārkaisi ar sadrupinātu sieru. Apslaki un apber ar valriekstiem un magonēm.