Pikantie biešu salāti ar sieru un magonēm

Pikantie biešu salāti ar sieru un magonēm

Recepte četrām personām. Gatavošanas ilgums viena stunda.

Ja siers ir ļoti mīksts un to nevar sadrupināt, ar samitrinātu nazi sagriez gabaliņos vai šķēlītēs.

SASTĀVDAĻAS:
  • 8 lielas vārītas sarkanās bietes
  • 300 – 400g maiga svaigā aitas (vai kazas) siera
  • 4 sīpoli
  • 4 rozmarīna zariņi
  • 8 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • Sāls, malti melnie pipari
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 ēdamkarote maiga etiķa
  • 4 tējkarotes magoņu sēkliņu
  • 1 prāva sauja rupji sadrupinātu valriekstu
PAGATAVOŠANA:
  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiemi.
  • Bietes un nomizotus sīpolus sagriez astoņās daļās. Liec sacepumu veidnē un pārkaisi ar sāli un pipariem. Pieliec rozmarīna zariņus un apslaki ar eļļu un medu.
  • Liec krāsnī un cep 25 – 30 minūtesi.
  • Tikmēr sakul mērcei paredzēto eļļu ar medu un etiķi.
  • Ceptās bietes un sīpolus ar visu šķidrumu liec lielā, lēzenā traukā. Pārkaisi ar sadrupinātu sieru. Apslaki un apber ar valriekstiem un magonēm.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk